مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

ملانوم بدخیم

ملانوم بدخیم از جمله مشکلات تهاجمی ، و بدخیم سرطان پوست است . این بیماری بیشترین میزان مرگ و میر را داشته و در سال های اخیر بسیار شایع شده است طبق مشاهدات و پژوهش های انجام شده و نیز مطالعات و تجربیات پزشکی ، احتمال بروز ملانوم بدخیم در افراد سفیدپوست در طول زندگی 1 درصد است. بر اساس شواهد و ارزیابی های انجام شده ، قرار گیری در معرض اشعه های خورشیدی ، آفتاب گرفتن ، آفتاب سوختگی و . . . احتمال بیماری ملانوم را از نوع بدخیم بالا برده و در آینده فرد را گرفتار خواهد کرد . در این بحث تنها سخن بر سر مدت زمان آفتاب گرفتن و یا طولانی شدن آفتاب سوختگی نیست بلکه اگر تنها یک بار آفتاب سوختگی در کودکی و سنین بلوغ اتفاق بیفتد ، خطر و ریسک درگیر شدن فرد به بیماری ملانوم از نوع بدخیم در سال های آتی زندگی افزایش می یابد .

ملانوم بدخیم

دلیل بیماری ملانوم :

منشا ملانوم بدخیم همان سلول های سازنده ملانین در لایه اپیدرم پوست هستند به همین دلیل بیماری ملانوم بدخیم در بیشتر موارد با آثار مشکی رنگ ، قهوه ای و آبی ظاهر می شود . چنانچه بیماری سرطان و یا ملانوم در بدو بروز شناخته شده و تشخیص داده شود ، می توان آثار آن را با بخشی از حاشیه امن پوست برداشت نموده و منتظر بهبودی و درمان کامل بود . ولی چنانچه این مشکل در موعد ابتدایی تشخیص داده نشود ، و با گذشت زمان شدت گرفته و در نواحی عمیق پوست رسوخ کند ، قطعا به باقی قسمت های بدن نیز دست اندازی کرده و درمان آن بسیار دشوار می شود در چنین شرایطی اکثر بیماران در معرض خطر مرگ قرار می گیرند .

درمان :

در حال حاضر ، درمان مطمئن و قطعی برای ملانوم بدخیم که تا نواحی عمیق پوست رسوخ کرده باشد ، کشف یا ابداع نشده است  این بیماری در چنین وضعیتی به بخش های اطراف خود متاستاز داده و که نوع کشنده و بدخیمی شناخته می شود . عامل پیدایش ملانوم بدخیم خال یا بخشی از پوست است که در مقابل تجمع آفتاب قرار گرفته و آسیب دیده باشد در بعضی موارد هم در پوست های سالم و بدون هیچ گونه زمینه ای ایجاد می شود .

تفاوت خال با ملانوم بدخیم :

– محدوده نامشخص و غیرقابل تشخیص ملانوم به طوری که حدود پوست سالم و خال از هم قابل مرزبندی نباشد. همچنین باید گفت که هرگونه تغییری در اطراف خال و شکل هندسی حاشیه آن مشکوک به ملانوم است .

– ملانوم بدخیم معمولا رنگ یکدست و یکنواختی ندارد و ممکن است درون این زائده ، رنگ های دیگر آبی ، قرمز ، مشکی و . . . هم به چشم بخورد همچنین لازم به ذکر است که پیدایش لک های جزیره مانند بر روی زائده تیره به رنگ پوست طبیعی نیز مشکوک به ملانوم بدخیم است .

– رشد سریع ملانوم تفاوت آن را با خال آشکار می سازد .

– عدم تقارن در ضایعه ملانوم نیز از دیگر خصوصیات این بیماری مخرب می باشد . اگر یک خال شکلی متقارن و معمول داشته باشد ، خطری ندارد.

 

برخی از خدمات دکتر حمیده آقایی

جوانسازی پوست

تزریق چربی

لیزر موهای زائد

تزریق بوتاکس

راه های ارتباطی

۴۴۹۶۶۰۲۴- ۴۴۰۴۵۱۵۱

منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکتر حمیده آقائی

دکتر حمیده آقایی

دکتر حمیده آقایی

متخصص پوست , مو , زیبایی و لیزر
عضو انجمن متخصصین پوست ایران و دارای بورد تخصصی پوست و مو

متولد سال ۱۳۵۸ در شهر تهران می باشم. تحصیلات دوره پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه ایران به اتمام رساندم و جهت گذراندن دوره طرح عمومی به مدت ۲ سال در بیمارستان زعیم پاکدشت فعالیت داشتم.
۳ سال اول دوره تخصصی پوست و مو و لیزر را در شهر کرمان و سال چهارم را در بیمارستان تخصصی پوست رازی تهران گذراندم و در سال ۱۳۸۹ فارغ التحصیل شدم.
پس از ان به مدت دو سال و نیم در شهرستان شاهرود فعالیت حرفه ای داشتم و از سال ۱۳۹۲ در شهر تهران و اندیشه مشغول به فعالیت هستم.
در حال حاضر نیز در شهر تهران در مطب خصوصی و در کلینیک تخصصی پوست و مو و لیزر موهای زائد و چندین درمانگاه فعالیت دارم.

برچسب ها: ملانوم بدخیم

مقالات مرتبط

سلولیت (تجمع چربی) چیست و چه علائمی دارد؟

سلولیت (تجمع چربی) چیست و چه علائمی دارد؟

سلولیت یک عارضه پوستی است که افراد زیادی به خصوص خانم ها را درگیر می کند. مشخصه آن ظاهری گودی و برآمده از پوست است که معمولاً روی ران ها، باسن و شکم قرار دارد. این بیماری به دلیل تجمع سلول های چربی...

کربوکسی تراپی

کربوکسی تراپی

کربوکسی تراپی یک روش درمانی برای بهبود سلولیت، ترک های پوستی و سیاهی زیر چشم می‌باشد. این درمان از دهه 1930 در فرانسه رایج شد. این درمان را می توانید بر روی پلک ها، گردن، صورت، بازوها، باسن، معده و...

تبخال چیست و چگونه درمان می شود؟

تبخال چیست و چگونه درمان می شود؟

تبخال یک زخم شایع و از بیماری های پوستی است که به علت ویروس های خانواده هرپس ایجاد می شود. عفونت تبخال در جمعیت بزرگسال شایع است و احتمال دارد افراد چندین بار این بیماری را در زندگی خود تجربه کنند....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *