زگیل بر اساس توزیع آناتومیکی (صورت و دست ها ،اطراف ناخن ،کف پا و واژینال) تقسیم بندی می گردد.
زگیل ضایعاتی تماسی و خود تلقیح شونده هستند و از تماس غیر مستقیم با مواد آلوده و یا راه رفتن با پای برهنه منتقل می شوند .با افزایش سن مقاومت بر علیه HPV ایجاد می شود و به این دلیل زگیل بیشتر در بچه ها و بالغین جوان شایع است و در افراد مسن نادر است .دوره بیماری متغیر است .گاهی ممکن است خود به خود در عرض 3-2 سال بهبود یابند .تعدادی از زگیل ها به درمان مقاوم هستند و پس از درمان عود می کنند و گستره می شوند از نظر هیستولوژی تمام زگیل ها تغییرات یکسانی از قبیل آکانتوزیس و هیپرکرانوزیس دارند.
علائم زگیل
در واقع می توان گفت شش نوع زگیل وجود دارد که در اینجا ذکر می کنیم :
زگیل معمولی
زگیل سطح یا نوجوانی
زگیل کف پایی
زگیل نخی شکل
زگیل انگشتی
زگیل آمیزشی
دوره این بیماری بین دو هفته تا شش ماه متغیر است .ضایعات موجود ،به صورت پاپول های منفرد ،به رنگ سفید نافدار می باشند و در مدت 12-6 هفته ،به اندازه پنج تا ده میلی متر می رسند.
ضایعات با خود تلقیحی،خراشیدن و یا مالش بیتشر می شوند و به صورت منفرد یا گروهی تظاهر می نمایند.
در مناطق معتدل این پاپول ها در نواحی گردن یا تنه به خصوص اطراف حفره اگزیلا و در مناطق گرمسیر بیشتر در اندام ها بروز می نمایند.
ضایعات غالبا به گونه ایی است که بیمار از آنها شکایتی ندارد،هر چند گاهی خارش وجود دارد.برخی از ضایعات با خاراندن یا دستکاری دچار عفونت باکتریایی ثانویه می شوند که غالبا به بهبودی ضایعه می انجامد.
برای تشخیص زگیل متخصص پوست و مو به مشاهده ضایعات ذکر شده می پردازد و برای درمان آن در صورت لزوم می توان با برداشتن قسمتی از زگیل آن را زیر میکروسکوپ بررسی کرده و درمان مناسبی را برای آن آغاز کرد.
برخی از خدمات دکتر حمیده آقایی
راه های ارتباطی
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر حمیده آقائی
0 دیدگاه