درمان ریزش مو
امروزه با شرایط ناسالم تغذیه ای و عوامل محیطی و ژنتیکی ریزش مو ، نیاز به درمان ریزش مو ، افزایش چشم گیری پیدا کرده است. همچنین با گسترش فناوری حال حاضر، راهکار های درمانی و تکنیک های جدید به منظور درمان ریزش مو ، ابداع شده اند.
ریزش مو یا آلوپسی از طریق مختلف و به دلایل متفاوتی در افراد ظاهر می شود. در این مقاله به مواردی از این دلایل در مردان و زنان و درمان ریزش مو در آن ها، اشاره می کنیم.
ریزش مو آندروژنیک در مردان
طاسی با الگوی مردانه
طاسی (ریزش مو) در مردان ، به عنوان بیماری اطلاق نمی شود ، بلکه نوعی واکنش (پاسخ) فیزیولوژیک ، به وجود آمده تحت تاثیر ، آندروژن ها در مردان مستعد ، از نظر ژنتیکی می باشد. احتمالا الگوهای وراثتی به صورت چند ژنی می باشند و منتقل می گردند. دلایل ریزش مو متنوع می باشند و برخی از مردان در دوران جوانی که درگیر طاسی سریعا پیشرونده هستند، معمولا دارای سطح بالایی از دهیدرواپی آندروسترون سولفات می باشند، که این مورد نشان دهنده ی این است که ، فعالیت بیش از اندازه ی آدرنال می تواند سبب ایجاد علائم آلوپسی (ریزش مو) در مردان جوان که مستعد می باشند، شود.
طاسی با الگوی مردانه، سبب پسرفت مو در ناحیه ی مرکزی اسکالپ وایجاد فررفتگی تدریجی فرونتوتمپورال ، می شود. همچنین این عامل باعث کم شدن تدریجی قطر ساقه ی مو ، در مناطقی ک ریزش مو دارند، می شود.
در اسکالپ دو گروه از فولیکول مو وجود دارند ، که عبارتند از:
- در سطح بالایی: فولیکول های حساس به آندروژن
- در دوطرف و پشت اسکالپ : فولیکول های غیر وابسته به آندروژن
معمولا افرادی که طاسی در آن ها در سنین پایین ( جوانی ) رخ داده است، نگرانی بیشتری دارند و به دنبال جبران و درمان ریزش مو (طاسی) خود هستند. که در این حالت به طور معمول و به اشتباه، به دنبال کارشناسان غیرپزشک در کلینیک های مو ،به جهت درمان این عارضه می گردند.
بیمارانی که به دنبال مشاوره و پیدا کردن راه حل های مفید و درمان کننده ی ریزش موی خود هستند باید بدانند؛ مراجعه به پزشک متخصص و بررسی های لازم، می تواند درمان با کیفیت تر و رضایت بخشی را از آن بیماران کند. معمولا افرادی با عارضه ی طاسی را می توان توصیه به ، انجام تکنیک پیوند مو ، فلاپ های روتاسیون جراحی و یا حتی اضافه کردن موی مصنوعی یا کلاه گیس ، کرد. که این امر بسته به تشخیص و تجویز پزشک متخصص در جهت درمان درست و مناسب این عارضه می باشد.
درمان ریزش مو ( طاسی ) با الگوی مردانه
معمولا طاسی یا کم پشت بودن مو ، برای برخی افراد ، عارضه ای درجهت کاهش میزان زیبایی و جذابیت، تلقی می شود. افرادی که دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند در صدد درمان این عارضه بر می آیند. راه های درمان ریزش موی متفاوتی برای این عارضه وجود دارد، مانند: مینوکسیدیل (موضعی) و یا تکنیک های جراحی متنوع و مزوتراپی …
مینوکسیدیل: محلول 2% یا 5 % به صورت ماهانه توسط یک اپلیکاتور قطره چکان ، در مناطق مورد نظر ، روی پوست سر چکانده می شود. (نحوه ی مصرف و تعداد دفعات استفاده، از این محلول و طبق تجویز پزشک متخصص می باشد.)
معمولا کاندید های این تکنیک درمانی برای طاسی، مردان زیر س30 سال می باشند که ، مدتی کمتر از 5 سال درگیر ریزش مو و طاسی بوده اند.
درمان ریزش مو
ریزش مو با الگوی زنانه
طبق بررسی های انجام شده روی این تیپ از زنان نشان داده شده است که؛ میزان سرم دهیدرواپی آندروسترون سولفات (DHEA-S) که از انواع آندروژن آدرنال می باشد، بالا است. در این زنان تیپ مشخصی از ریزش مو (آلوپسی) مرکزی اسکالپ که به آلوپسی آندروژنتیک آدرنال با الگوی زنانه ، نام گرفته است ، ایجاد می گردد.
علائم ریزش مو در این تیپ از زنان شبیه علائم آلوپسی با الگوی مردانه می باشد.
در زنان درگیر آلوپسی ، کاهش تدریجی مو در ناحیه ی مرکزی اسکالپ ، بدون ایجاد فرورفتگی فرونتوتمپورال با حفظ خط رویش طبیعی ، اتفاق می افتد. (برعکس آلوپسی در مردان)
درمان ریزش مو با الگوی زنانه
یکی از راهکار های درمانی این عارضه مصرف ، محلول مینوکسیدیل 2% می باشد.
این راهکار درمانی ، به طور چشم گیری، موثر تر از پلاسبو عمل می کند.
برخی از خدمات دکتر حمیده آقایی :
0 دیدگاه